Sosiaalinen ympäristö on voimavarasi

Sosiaalisella piirilläsi on valtava voima. Se kannustaa sinua kasvamaan ja saavuttamaan unelmiasi, sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla. Vaikka kohtaat erilaisia haasteita ja odotuksia, ympärilläsi olevien ihmisten – ystävien, kollegoiden ja mentorien – tuoma tuki ja innostus voivat olla ratkaisevan tärkeitä matkallasi kohti menestystä. Samoin ympärilläsi olevien ihmisten luonteenpiirteet ja energiat voivat vaikuttaa merkittävästi omaan käyttäytymiseesi ja asenteisiisi ja muokata sinua joko myönteisesti tai kielteisesti. On tärkeää tunnistaa tämä dynamiikka ja käyttää sitä hyödyksesi.

 

Peili, joka heijastaa potentiaaliasi

 

Ihmiset, joiden kanssa vietät aikaasi, toimivat peileinä, jotka heijastavat omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi. Kun valitset seuraksesi henkilöitä, jotka itse pyrkivät kehittämään itseään, asetat tahattomasti korkeamman vaatimustason omalle kasvullesi. Kyse ei ole kilpailusta, vaan sellaisen ympäristön luomisesta, jossa huippuosaamisen tavoittelusta tulee yhteinen matka. Positiivisuus ja kannustavuus ruokkivat positiivisuutta ja sillä on suuret kerrannaisvaikutukset sekä sinuun että ympärilläsi oleviin ihmisiin.

 

Matka ei kuitenkaan ole vailla haasteita. Jokaisen elämään kuuluu välillä monimutkaisten tilanteiden hallintaa ja vaikeiden päätösten tekemistä. Näinä aikoina sosiaalisen piirin vaikutus on entistäkin tärkeämpi. Ympäröimällä itsesi joustavilla ja positiivisilla henkilöillä voit saada tarvittavaa tukea ja näkökulmaa, joita tarvitaan esteiden voittamiseen. Heidän voimansa antaa sinulle voimaa, jolloin ylitsepääsemättömiltä tuntuvat haasteet muuttuvat hallittaviksi esteiksi. Muista, että sinua eivät muokkaa vain henkilökohtaiset kokemuksesi, vaan myös seura, jossa olet. Sosiaalinen piirisi voi olla suurin voimavarasi tai suurin esteesi. Valitse siis viisaasti, vaali positiivisia suhteita ja anna niiden viedä sinut kohti suurempia saavutuksia.

”Don’t adapt to the energy in the room. Influence the energy in the room.”

Niissä piireissä, jotka valitset ympärillesi, piilee suuri voima. Ajattele sosiaalista piiriäsi puutarhana, jossa jokainen vuorovaikutus on siemen, joka voi kukoistaa mahdollisuuksiksi, kasvuksi ja oppimiseksi. Ympärilläsi olevat ihmiset eivät ole vain kumppaneita, vaan peilejä, jotka heijastavat takaisin omaa potentiaaliasi. Ympäröimällä itsesi sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat motivoituneita, intohimoisia ja joustavia, luot pohjan omalle muutoksellesi. Nämä suhteet ovat enemmän kuin pelkkiä yhteyksiä; ne sytyttävät kunnianhimosi, haastavat rajojasi ja tukevat matkaasi kohti huippuosaamista. Tiedäthän, kukoistava puutarhakin vaatii hoitoa ja huolenpitoa.

Ihmiset ympärilläsi ovat suuri voimavara - valitse viisaasti

Energiasyöpöt

 

Toisaalta on yhtä tärkeää olla valppaana negatiivisia vaikutteita vastaan. Kunnianhimosi ja tavoitteesi voivat suistua nopeasti raiteiltaan sellaisten tahojen toimesta, jotka eivät jaa tai tue menestyspyrkimystäsi. Sinun on opittava suojelemaan visiotasi ja säilyttämään keskittymiskykysi silloinkin, kun muut ympärilläsi eivät ehkä ymmärrä tai hyväksy polkuasi. Tämä ei tarkoita eristäytymistä, vaan pikemminkin valikoivaa suhtautumista siihen, kenet päästät sisäiseen piiriisi ja kenen pitää kenties antaa mennä. Olet varmasti itsekin huomannut, kuinka toiset ihmiset antavat sinulle energiaa ja toiset vastaavasti vain tuntuvat syövän ja kuluttavan sinun energioitasi etkä saa heiltä mitään takaisin. Energiasyöppöjen ihmisten kannattaa antaa mennä.

 

Rakenna piirisi

 

Aloita etsimällä mentoreita ja vertaisia, jotka ilmentävät niitä ominaisuuksia, joita tavoittelet. Etsi tilaisuuksia verkostoitua erilaisista taustoista tulevien ja erilaisia kokemuksia omaavien henkilöiden kanssa. Hyväksy ne, jotka haastavat sinua rakentavasti ja kannustavat sinua kasvamaan. Ja mikä tärkeintä, ole positiivinen vaikuttaja muiden elämässä. Samalla, kun nouset itse, kohotat myös muita ihmisiä.

 

Muista, että matkasi kohti menestystä ei ole yksinäinen eikä tätä matkaa ole tarkoituskaan tehdä yksin. Se on jaettu polku niiden kanssa, jotka inspiroivat sinua, haastavat sinua ja uskovat sinuun, myös silloin, kun saatat itse epäillä itseäsi. Ota tämä matka vastaan avoimin mielin ja sydämin. Etsi heitä, jotka kohottavat sinua, opi heiltä, jotka ovat kulkeneet samaa polkua ennen sinua, ja ole vastavuoroisesti opastava valo muille. Sosiaalinen piirisi heijastaa pyrkimyksiäsi ja arvojasi.

 

Vinkkejä matkallesi:

  • ole avoin uusille kokemuksille ja ihmisille
  • anna aikaa ja energiaa ihmissuhteillesi
  • arvosta omia ja muiden rajoja
  • kuuntele muita ja ole valmis oppimaan
  • ole avoin palautteelle
  • ole luotettava ystävä, anna tukesi
  • jaa menestyksesi muiden kanssa.

 

Valitse viisaasti kenen kanssa kuljet, vaali yhteistä matkaa huolellisesti ja huomaa, kuinka se muuttaa paitsi sitä, kuka olet, että myös sitä, kuka sinusta voi tulla. Muista, että olet yhtä poikkeuksellinen kuin se seura, jota pidät.

We rise by lifting others.  – Robert Ingersoll

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *